Doktorgrad PhD
Strukturelle vilkår for profesjonsutøving (Ph.d.-emne)
I dette emnet utvikler du evne til refleksjon over forholdet mellom kontekstuelle vilkår og relasjonell profesjonsutøvelse.
- Start:
- Haust
- Omfang:
- Deltid Samlingar
- Studiepoeng:
- 5,0
- Varigheit:
- 1 semester
- Studietype:
- Doktorgrad PhD
- Søk frå:
- 01.02.2024 - 14.10.2024
Høgskulen i Volda og Høgskolen i Molde tilbyr i fellesskap ph.d.-utdanning i Helse- og sosialfag. Studiet er unikt i Norge da det både er tverrprofesjonelt og tverrfaglig idet det retter seg mot alle profesjoner i helse- og sosialsektoren, og forutsetter bidrag fra flere vitenskapsdisipliner. Faggrupper møter i økende grad sammensatte problemer og må samarbeide på tvers av disse for å utvikle gode tjenester. Studiet fokuserer også på hvordan endringer av rammevilkår får implikasjoner for selve profesjonsutøvelsen og sikter mot å fremskaffe kunnskap for å optimalisere kliniske og sosialfaglige hjelperelasjoner.
Ph.d.-studiet er et tilbud til kandidater som har en profesjonsutdanning innen helse- og sosialfag og/eller annen relevant fagbakgrunn.
Emnet Strukturelle vilkår for profesjonsutøving er åpent for søking for alle med relevant masterutdanning.
Studieinnhald
Profesjonsutøvelse i helse- og sosialsektoren skjer for det meste i ansiktsnære relasjoner og ulike kontekster. De fleste utdanninger til velferdsstatens hjelpeyrker vektlegger relasjonell kompetanse. Profesjonsutøvelsens kontekstuelle vilkår er derimot mindre vektlagt.
Les emneplan for kurset her.
Opptakskrav
Generelle opptakskrav til ph.d.-studiet
For å bli opptatt til ph.d.-studiet må søkeren ha fullført mastergrad (120 stp) eller tilsvarende utdanning innen helse- og sosialfag. Søkere med annen fagbakgrunn kan være aktuelle dersom det planlagte forskningsprosjektet har helse- og/eller sosialfaglig relevans. Andre fagområder kan eksempelvis være ledelse eller samfunnsplanlegging i et helse- og sosialfaglig perspektiv. Det er forløpende opptak til studiet.
Søkere til emnet DRHS900 Strukturelle vilkår for profesjonsutøvelse må oppfylle de generelle opptakskravene og i tillegg følger opptaket spesielle opptakskrav:
Antall deltakere vurderes av kursansvarlig. Emnet blir igangsatt med forbehold om nok søkere. Dersom det er for mange søkere, vil følgende opptakskriterier bli lagt til grunn:
- 1. prioritet: ph.d.-kandidater på ph.d-programmet i helse- og sosialfag
- 2. prioritet: ph.d.-kandidater på eksterne ph.d.-program
- 3. prioritet: ansatte ved Høgskulen i Volda / Høgskolen i Molde / Helse MR
- 4. prioritet: andre eksterne etter vurdering av kursansvarlig
Du legger ved vitnemål som bekrefter fullført master når du søker. Dersom du kommer under 2. prioritet på listen ovenfor må du legge ved bekreftelse på dette. Vitnemål og bekreftelse laster du opp i Søknadsweb når du søker.
Undervisningsmåtar og vurderingsordningar
Emnet er organisert i to samlinger à tre dager. I første samling blir relevante analytiske perspektiv presentert. I den andre samlinga skal deltakerne legge frem en problemstilling relevant for eget fag- og praksisfelt, og skissere teoretiske og empiriske tilnærminger for videre arbeid. Arbeidsformen omfatter forelesninger, diskusjon og faglig presentasjon.
Tidspunkt for oppmøte og samlingar
Veke 44: Tysdag 29. - torsdag 31. oktober 2024
Veke 48: Tysdag 26. - torsdag 28. november 2024
Kurset blir lagt opp til seminarform, det vil seie korte førelesningssnuttar, deretter samtalar og diskusjonar.
Nærare informasjon finn du her
Pensum
Pensumliste finn du her.