Dramastudentene viser bachelor-eksamen

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

Fire grupper har selv produsert fire totalt ulike småforestillinger, som kan nytes hver for seg, eller sees som ”perler på en snor”. Hver forestilling er på ca en halv time, og for den som er teater interessert er det klart for to timer med underholdning til fryd for sjelen og til dyp ettertanke.

Denne forestillinga er første del i et forskningsprosjekt, hvor studentene i etterkant skal forske på ulike tema rundt det å lage forestilling, og reaksjoner/ mottakelse blant publikum. Så vi er altså bare halvveies i mål etter morgendagens eksamen.

Til denne forestillinga har studentene jobbet 100 % på egenhånd, dette for å praktisere det de har lært av skuespillerteknikk og scenekunst i løpet av de tre årene ved Høgskulen i Volda. Vi har valgt våre egne tema og på forhånd fordypet oss i materiale rundt våre aktuelle valg. Deretter har vi skrevet eget manus. Ansvaret for scenografi, regi, kostymer, lyd og lys med mer er også ting studentene har hatt det fulle og hele ansvaret om.

Det er veldig utfordrende å plutselig skulle ”stå alene” med ansvaret for alle de oppgavene det medfører å lage teater fra bunnen. Det er så mye som ikke vises på scenen som må være i boks før publikum kan inviteres inn i teatersalen. Men så er jo dette noe vi brenner for og legger vår sjel i at det skal bli bra. Det er mer enn en eksamen, - det er en bekreftelse på at vi kan få det til om vi bare står sammen og jobber i et godt team, slik vi har gjort de siste ukene. Vi blir jo nesten som en stor familie som lever sammen de fleste av døgnets timer. Og så er det godt å ha et trenet og interessert øye i nakken, når fagansvarlig Sigrun Meisingset velvillig kommer til salen med sine tips om effektfulle sceniske grep.

Vi er takknemlige for alt Sigrun har lært oss disse årene. Et teatermenneske er ikke noe ”vanlig firkant-menneske” men må stille sin tid til rådighet 110 % når det er inne i en slik produksjon som en teaterforestilling er. Det har vi innsett!

Det dere får se i morgen er fire korte forestillinger. Det begynner med et fysisk stykke som heter ANGST! Her er det ikke monologen som står i sentrum, men her ligger det åpent for tolkninger om livet som før eller siden kan komme til å berøre oss alle. Deretter får vi en musikalsk fremførelse om det å være kvinne med undertrykte drømmer og uforløst potensial. Vi får så se en forrykende farse ”Communication Breakdown”, - som tar for seg velkjente problemer som veldig ofte dukker opp i et par forhold når kommunikasjonen svikter. På en humoristisk måte setter de to studentene lyset på et tema som er veldig aktuelt i tiden. Forestillingen avsluttes med spillet ”Hva skjedde i de dager??” Her tar tre studenter for seg den kanoniserte versjonen av Jesu siste måltid i første del. I andre del skjer en teatralsk forandring i Berthold Brecht – stil og Maria Magdalena kommer inn som Jesu kone og vi får se en annen versjon av ”Nattverden” som er basert på en blanding av Bibelske tekster og andre historiske tekster som er ekskludert fra Bibelen. (Maria Magdalena ev. Tomas, Judas og Philipsevangeliet. Davinci koden er har også vært en inspirasjon for gruppens arbeid.)

.drama-ba-eks

Del på