HVO får ca. 2.2 millioner i EU-midler

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

Erasmus er EUs studentutvekslingsprogram som skal fremme samarbeid på alle plan mellom europeiske utdanningsinstitusjoner. Erasmus-programmet omfatter studentutveksling, lærerutveksling, utvikling av felles fagplaner, språkopplæring, korte intensive kurs for studenter fra samarbeidende lærested og mye mer. De siste årene har HVO fått fart på utvekslingen, og samarbeider nært med flere kjente universitet i Europa.

Veletablert samarbeid

HVO er med på flere utvekslingsprosjekt, og to av dem er såkalte Intensive Projects (IP) - "Acting for Animation" og "Arts in Education". Hver av dem har fått innvilget støtte for studieåret 2009/2010 med kr 625.000 og kr 750.000. Selv om Norge står utenfor EU, er vi, gjennom EØS-avtalen, en integrert del av det europeiske markedet.

- I tillegg til IP får Internasjonalt kontor kr. 800.000,- til andre Erasmus aktiviteter, fortrinnsvis student- og lærer/ansatt-mobilitet, sier Wilhelmsen.

Som HVO-student kan du nyte godt av et veletablert samarbeid mellom HVO og utenlandske læresteder. Mulighetene for Erasmus-stipend, både gjennom studie- og praksisopphold er mange. Lærere og ansatte kan også søke om fagutveksling, og på den måten heve kompetansen med internasjonale perspektiv. (Les mer om Erasmus).

e70ae5b9e4d977ca618df710019c168241c94f1b

Lærere og studenter fra  fra Universitet i Wales, Tyrkia, Latvia og HVO er samlet på Kjeldsund denne uken. (Foto: Marit Ulvund)

4027cb79b214a74dde32284e70c984fc05af1b5a

Interesserte og kreative studenter fra ulike nasjonaliteter på studieprogrammet  "Arts in Education". (Foto: Marit Ulvund)

Hva er Intensive Project?

Kort fortalt er det et studieprogram som går over minimum ti dager, og som samler studenter og lærere fra høyere utdanningsinstitusjoner.

Formålet med prosjektet er:

  • Fremme effektiv og multinasjonal undervisning av spesialiserte emner som det ellers bare ville bli undervist i ved et svært begrenset antall institusjoner.
  • Gi studenter og lærere muligheten til å arbeide sammen i multinasjonale grupper, og på den måten dra nytte av de spesielle lærings- og undervisningsforholdene som en ellers ikke finner på en enkelt institusjon og gi nye perspektiver på emnet som studeres.
  • Gi lærekreftene mulighet til meningsutveksling i forhold til undervisningsopplegg og nye tilnærmingsmåter til kursplanen og teste undervisningsmetoder i et internasjonalt læringsmiljø

Internasjonal kunst-workshop

Et intensivt studieprogram (IP) kan arrangeres en gang eller det kan gjentas i to år.

- Høgskolen i Volda er heldig som får støtte for det andre året.  Vi er midt  i gjennomføringen av det ene prosjektet, "Arts in Education". I perioden 14.- 27. juni er 48 studenter og 12 lærere/kunstnere fra fagfeltene visuell kunst/keramikk, dans, drama og film fra Universitet i Wales, Tyrkia, Latvia og Høgskolen i Volda samlet for en felles workshop i Volda, forteller Wilhelmsen.

De første dagene skal gruppen være på Kjeldsund ungdomssenter i Herøy.  Fra og med onsdag er det HVO-campus som blir hovedarena for de nye og spennende kunstformene.

-  Metodene er såkalt "devised theatre" og "land art", og det er planlagt en stor forestilling utendørs torsdag 25. juni. Til neste år ønsker vi å ha Tyrkia som base med "livshistorier" som hovedtema, avslutter en engasjert Cecilie Wilhelmsen.

Prosjektleder for prosjektet "Arts in Education" ved høgskolen er Marit Ulvund, som sammen med høgskolelektor Sissel Midtlid, er hovedansvarlig og primus motor.

Les mer om "Arts in Education".

Del på