Volda topper student- og lærerutveksling i Erasmus Link-programmet

Høgskulen i Volda holder teten innenfor "The Erasmus Link to Norway" - programmet - et program som omfatter student- og lærerutveksling mellom Norge og kandidatlandene til EU (Romania, Tyrkia og Bulgaria), melder internasjonal koordinator Cecilie Wilhelmsen.

Kunnskapsdepartementet bevilger ca. 1.5 millioner til dette programmet i 2006/2007. Av denne summen får Høgskulen i Volda omkring en halv million, eller 1/3 av disse midlene, forteller en lykkelig internasjonal koordinator.

 

Enorm interesse fra studentene
Tildelingen betyr at vi kan ta imot 13 studenter fra Romania, Bulgaria eller Tyrkia og sende fire studenter ut fra Volda til disse landene.
- Tyrkia er et viktig samarbeidsland, og interessen fra både studenter og fagpersoner er enorm. - Vi har langt flere søkere enn det vi kan ta i mot, og kan velge mellom de best kvalifiserte.

 

Lærerutveksling
- Høgskulen i Volda kan også ta i mot omkring ti lærere fra samarbeidsinstitusjoner i disse landene, og sende ut nesten like mange.

- Kommende uke får Høgkulen i Volda besøk av partnere fra Mustafa Kemal University, sør i Tyrkia. Vi får først besøk av ass. professor Seval Yavuz og ektemannen, ass. professor Alpagut Yavuz, før rektor fra samme universitet også kommer for å bli kjent med Volda.


Les mer om Internasjonalt utvalg sin studiereise til Tyrkia i mars.

Rike på erfaringer
De studentene som kommer tilbake fra et studieopphold i utlandet bringer med seg nye perspektiv inn i studiet når de komme hjem.

- Vi ser at engasjementet øker og gjør interessen for studiet enda større, noe som igjen fører til bedre prestasjoner, forteller Hans Martin Dypvik fra Avdeling for mediefag.
- Studentene er rike på erfaringer, og drar nytte av en bredere horisont.

- I tillegg har studentene her i Volda stort utbytte av utvekslingsstudentene som kommer til Volda, forklarer Dypvik.
- De norske studentene har mye å lære av medstudenter fra utlandet, ikke bare i studieteknikk og faglig sammenheng, men også sosialt.
- Klassene får et mangfoldig løft. Det gjør lærere og studentene mer observante på omgangsformen mellom hverandre, i tillegg til at vi blir bevisste på hva vi kan fra før og hva vi skal lære. Av og til kan det være utfordringer når det gjelder språk, men stort sett går også dette greit.
 

cwoghamd129

Hans Martin Dypvik fra Avdeling for mediefag og internasjonal koordinator Cecilie Wilhelmsen.

 

Del på: