Historie for alle

Historisk institutt ved Høgskulen i Volda har som en av de første høgskolene i Norge, lagt om studieordninga og studieplanen for grunnfag i historie. Grunnfaget er nå oppdelt i fire 5 - vekttallsmoduler,tre obligatoriske og en valgfri modul.<br>

- Dette er helt ny måte å legge opp studier på, sier førstelektor Rolf Werenskjold ved Historisk institutt. På denne måten tilpasser vi studiet til den nye organiseringa av høyere utdanning med mindre moduler. Dette vil gi raskere gjennomstrømming av studenter, det blir enklere for folk å ta deler av studiet når det måtte passe og på denne måten over tid sanke vekttall til et grunnfag.Modulene har egne avsluttende eksamener.



rfw



- Historisk institutt tilbyr nå et opplegg der studentene "gratis" ( kun semesteravgift ) kan følge et undervisningsopplegg via nettet, forteller Rolf Werenskjold. De tre første modulene er obligatoriske og tar for seg norsk og internasjonal historie fra 1600 - tallet og fram til i dag. I den fjerde modulen kan studentene velge fritt mellom lokalhistorie, amerikansk historie eller mediehistorie. Mediehistoriestudiet er lagt opp i samarbeid med Avdeling for mediefag ved HVO og vil ha lokal og regional forankring med internasjonalt perspektiv, sier Rolf Werenskjold engasjert.Litt satt på spissen, kan man si at spennvidda strekker seg fra Sivert Aarflot til aviskongen Hearst - fra den norske lokalpressen til den amerikanske gule pressen. Tilbudet her vil passe spesielt godt for lærere i skoleverket som skal undervise i mediekunnsskap.

- Samtlige moduler blir lagt ut og fulgt opp av våre faglærere, forteller Rolf Werenskjold. Hver student vil få individuell oppfølging under studiet. I tillegg vil det bli seminarer og helgesamlinger. Heltidsstudenter som tar grunnfag i historie ved høgskolen, vil selvsagt også ha dette tilbudet i tillegg til faste forelesninger. Vi har forresten per dato noen ledige plasser på dette studiet, avslutter førstelektor Rolf Werenskjold.


Del på: