Kunsten å koke et påskeegg
Påsken står for døra. Erik Fooladi ved Institutt for realfag ved Høgskulen i Volda har vært med å bidra til en guide til hvordan man skal koke det perfekte egget.
Foto: Naturlegvis/Erlend Krumsvik.
Egg og påske er ensbetydende for de fleste. Kokte egg, stekte egg og malte eggeskall som pynt. Noen liker hardkokte egg, noen liker bløtkokte egg. Men hvordan skal man egentlig koke eggene for å få de akkurat perfekt?
Fortvil ikke, en løsning har kommet. Det har blitt utviklet en egg-koketid-kalkulator ved Kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo som beregner den nøyaktige koketiden for akkurat ditt egg.
Sleng deg på bølgen, og sjekk ut egg-koketid-kalkulatoren som også VG og Nitimen har vist interesse for.
Egg fra bakvendtland
Har du god tid i påsken kan du også forsøke deg på å koke et egg fra bakvendtland.
- Legg egget i en stor gryte med vann som holder 63-65 °C, og la det ligge på denne temperaturen i en time eller to. Da får du et egg med stiv plomme og bløt hvite, forklarer en humoristisk Fooladi.
God påske!