300.000 kr i støtte til ukorrekt eksamensfilm

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

- Det vil antakelig bli storm rundt ørene på meg med dette temaet, tror Guro Saniola Bjerk, som nå har dratt nordover for å lage eksamensfilmen sin.
Tidligere i år startet hun sitt eget produksjonsselskap i Tana kommune, Saniola Productions, før hun søkte om penger og støtte til å realisere prosjektet sitt.

saniola

- Søknaden om støtte vakte heldigvis interesse hos Fritt Ord, og jeg er glad for å bli belønnet med midler til å gjøre ferdig filmen min, sier Guro.

Kontroversielt tema
Støtta frå Fritt Ord kjem fra programområdet Informasjon og offentlig debatt der kriteriet seier at prosjektet skal være tilgjengelig dokumentasjon og allsidig, oppdatert kunnskap er avgjørende forutsetninger for god offentlig debatt. Markedsmekanismen alene sikrer ikke slik tilgjengelighet, og mange verdifulle kunnskaps- og debattinitiativer trenger annen finansiering for å kunne bli gjennomført. Bøker, dokumentarfilmer, seminarer, konferanser bestemmer i høy grad kunnskapsnivået i samfunnet og er samtidig fora for levende ordskifte.

Premiere på dokfilmfestivalen
- Du store alpakka, sier jeg bare. Når jeg er ferdig ved Høgskulen i Volda til våren, er jeg sannsynligvis i full gang sammen med profesjonelle folk.

Hvis alt går som planlagt, setter jeg premieren til 10.årsjubileumet til Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda 2006.

Les også ein artikkel om Guro frå kultursidene til Nordlys

Del på