KULTURSOMMARSKULE

Tekst: Kristian Fuglseth

- Oppdatert

Av det førebelse programmet nemner vi:

Film- og animasjonsworkshop
der deltakarane skal arbeide praktisk med video/animasjon tilrettelagt for skular, kulturinstitusjonar m.fl., med utgangspunkt i aktuell tematikk. Lærarar: Gunnar Strøm m.fl.

DOKKE


Vi lager bildebok
Vi prøver ut ulike innfallsvinkler til tekst- og billedproduksjon. Kurset er ment som en inspirasjon til tekstprodukjon i skolen i tråd med L97. Det er også et kurs for skrivelystne med tanke på å produsere egne tekster. Lærere: Ingjerd Traavik og Sissel Midtlid.

Moderne musikkproduksjon på vanleg PC!
Vi brukar programmet Acid til å kombinere forskjellige lydklipp til komposisjonar/ arrangement innanfor hip-hop/dance stil. Programmet er ikkje basert på bruk av anna teknologi enn eit heilt vanleg lydkort i ein heilt vanleg PC. Deltakarane må ha grunnlegande trening i bruk av Windows. Lærar: Terje Hansen

”Ømhetens tre”
Innblikk i prosessen med å kople kunstnarar og ungdom saman for å skape og framføre eit oratorium – med musikk, opplesing, biletkunst og dans (framført i Volda 1.1.00, Svelvik 26.5.00 og Oslo 28.5.00).
- Møte med nokre av bakpersonane og deira tankar (Marit Aabel, biletkunstnar, Ragnhild Vannebo,
skodespelar og dramapedagog, Magnar Åm, komponist og dirigent)
- Lyd- og videoglimt frå framsyningane.
- Levande framføring av små utsnitt frå oratoriet.
- Kort innføring i det litterære utgangspunktet, Gunvor Hofmo sine dikt (ved Jan Inge Sørbø).

Orat


«Enter the image as Alice»
Møt og lær av en engasjert workshopholder fra Canada! Francine Chaine fra Universitetet i Quebec er professor i drama og har i tillegg en MA i Kunst og håndverk. Hun er med i hovedkomiteen for verdenskonferansen for drama/teater, IDEA, som holdes i Bergen i juli. Med utgangspunkt i “Alice i eventyrland” integreres arbeid med bilde og eventyr. Dette blir altså et tverrfaglig arbeid og det blir hele tiden relatert til et forsøksprosjekt hun har gjennomført med barn. Francine snakker engelsk, men om ønskelig har vi tolk.

«Prosess drama On-line»
Brad Haseman er professor i drama og forskningskoordinator ved Academy of Arts, Queensland University of Technology. Brad Haseman viser i praksis hvordan man kan sette i gang og holde i gang dramaarbeid på en særdeles inspirerende måte. Samtidig vil han dele sine refleksjoner rundt praktisk dramaarbeid med fokus på både det planlagte arbeidet og evnen til å arbeide i nuet. Brad Haseman holdt en fantastisk inspirerende workshop over samme tema i Ohio, sommeren 2000. Brad snakker engelsk, men om ønskelig har vi tolk.

Fortellerverksted
Den muntlige fortellingen og framføringen av denne står i fokus for dette verkstedet.. Vi vil arbeide med fortellerteknikk med vekt på kropp. stemme og innlvning av en eller flere fortellinger. Samtidig søker vi å gi deltakerne erfaring med metoder som de selv kan bruke i samhandling med barn og ungdom. Lærere: Sigrun Meisingset og Marit Ulvund.

strikket_en_akt.jpg


Fullstendig program vert utsendt til alle kommunar, barnehagar, grunn- og vidaregåande skular og kulturinstitusjonar i februar/mars. Då vert det høve til påmelding til dei enkelte innslaga.

Høgskulen i Volda er fagleg ansvarleg og vil samarbeide med Statens Utdanningskontor i Møre og Romsdal, Fylkeskulturavdelinga i Møre og Romsdal og Sosial og- familieavdelinga hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal om arrangementet.

Del på