Midt i Norden med ny profil

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

Med utgangspunkt i Troms har vi vokst til å bli et nasjonalt nettverk med snart 10 % av landets kommuner med i samarbeidet. Det er unikt i seg selv å få etablert et slikt bredt interkommunalt samarbeid og for å få til gode utdanningstilbud i mindre kommuner er det nettopp størrelsen som gir resultater. Jo flere som samarbeider jo flere og bedre tilbud blir det i hver enkelt kommune, sier Lars Utstøl, daglig leder i Midt i Norden. 

Et tydelig varemerke

Midt i Norden skifter altså ikke navn, men får et nytt profileringsnavn og ny visuell profil.

studiesenteret

Når vi er blitt så stor og spredt over hele Norge, følte vi det var viktig å få til en tydelig og gjennomgripende profil som er lik på alle studiesentra. Derfor etablerer vi kort og godt Studiesenteret som begrep. Vi har ambisjoner om at 20 % av de norske kommunene skal bli medeiere og medlemmer i nettverket og da mener vi at studiesenteret kan bli det landemerket eller bumerket vi er ute etter. 

Neste generasjon fjernundervisning

Studietilbudene i Studiesenteret/Midt i Norden er alle spesielt tilrettelagt for små grupper rundt om distriktsnorge. På hvert mindre studiesenter skal tilgangen på mange utdanninger på alle nivå være veldig stor. Det gir grobunn for å etablere lokale miljø som stimulerer studentene.

Alle studietilbudene i Studiesenteret er utviklet i samarbeid med høgskoler og det er høgskolene som er faglig og pedagogisk ansvarlig for alle tilbudene. Framover jobber vi aktivt med det vi kaller neste generasjon fjernundervisning som betyr at høgskolenes campus og studiesentrene jobber mer sømløst. Det betyr at undervisning skjer parallelt på campus og studiesentrene. Dette gir store samfunnsøokonomiske effekter og gjør det pratktisk og økonomisk mulig å tilby svært mange tilbud i små kommuner, sier Utstøl.


Les mer om Høgskulen i Volda sine Midt i Norden(no Studiesenteret)-tilbud

Del på