Laget underholdningsserie: – Kjempegøy opplevelse

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

De har stått bak idé, planlegging, produksjon, og nå kan medieproduksjonsstudentene lene seg godt tilbake og se TV-serien sin bli rullet ut.

Første episode av Battle of the Classes ble sluppet forrige lørdag, lørdag 4. desember kommer neste episode. Slik fortsetter andreklassingene på medieproduksjon ved Høgskulen i Volda (HVO) å fôre Volda-publikummet og andre interesserte med god underholdning i desember – totalt fire episoder – hvor de to siste blir sluppet lørdag 11. desember og lørdag 18. desember. Hver av episodene er på om lag 45 minutter.

Følg med her for episode tre og fire, og se andre produksjoner fra medieproduksjonsstudentene

I Battle of the Classes kjemper de ulike studieretningene ved HVO om til slutt å stå igjen som vinneren etter å ha vært gjennom mange underholdende konkurranser.

– Det er klassiske partygames, noen oppgaver som krever litt tenking og enkle, men morsomme spill som gjør at en vil le med deltagerne. Vi har forsøkt å lage noe som vi har lyst til å se selv, og tror vi har truffet ganske bra, forklarer medieproduksjonsstudent Regine Skogmo Grøtte.

Les mer om medieproduksjonsutdanningen her.

– Bratt læringskurve

Grøtte er en av studentene som står bak serien, og har regien for episode to. Hun og medstudentene har laget serien i emnet Flerkameraproduksjon dette semesteret. Ideen til konseptet ble utviklet i emnet Media and Concept Development, hvor også internasjonale studenter på utveksling har vært med. 

Når vi snakker med Grøtte er hun midt i hjemmeeksamen i Flerkameraproduksjon, men tar seg tid til noen spørsmål og nærmest bobler over av engasjement når hun skal snakke om dette semesteret og hva de har vært med på og lært.

– Det har mest av alt vært kjempegøy. Men også mye jobb, som har gjort det veldig lærerikt. Vi har ikke vært i nærheten av å lage noe så stort før. Derfor har læringskurven vært ganske bratt, samtidig som det har vært spennende, sier Grøtte.

Flerkameraproduksjon
Regine Skogmo Grøtte, Patrick Refsnes Valsø (i midten) og Mohamed Abdullahi Abukar i godt samarbeid under produksjon. Foto: Andreas Solbakken

Laaaang liste av oppgaver

Det er ikke bare lett å henge med når hun setter i gang med å fortelle oss om gangen i en slik produksjon fra a til å – konklusjonen er at oppgavene er mange og varierte. Vi prøver å gjengi de viktigste.

– Ideen til konseptet var jo det første, og en stor jobb i seg selv. Når den var på plass, måtte vi bestemme hvordan studio skulle se ut og ordne kulisser, finne ut hvilke spill og konkurranser som skulle med i programmet og regler for dem, sette opp kameraer, sette opp programmer for produksjon, lyssetting og lyd. Og selvfølgelig testing av alt sammen. Ja, så hadde vi jo også dette med å sette opp kjøreplaner og lage risikovurderinger, sier Grøtte, nesten på inn- og utpust. Til å bli imponert av, både det og alt studentene har hatt kontroll på og fått til.

Innspillingen har foregått i studioet i det splitter nye og topp moderne mediehuset – Sivert Aarflot-huset. Battle of the Classes fikk æren av å være den første produksjonen i studioet.

Lærere som utfordrer og motiverer

Produksjonen ble slik sett en «prøvekanin» for det nye studioet. Og når alt av utstyr ikke var på plass fra start av, bød det på utfordringer som studentene måtte løse sammen med lærerne sine.

– I bransjen sier de at det tar et halvt år å kjøre inn et studio, og det er det vi har vært med på nå. Det er en grei erfaring å ha med seg, sier Grøtte, før hun roser lærerne sine, Andreas Solbakken og Jon Harman.

Andreas Solbakken
Andreas Solbakken får skryt for jobben han gjør med studentene. Foto: Mads Ankarstrand

– De fikser og ordner ting, finner løsninger for alt og er superflinke. De som har ansvar for utstyrslager hos Avdeling for mediefag og teknisk ansatte har også bistått oss på en god måte, sier Grøtte før hun fortsetter:

– Lærerne våre er veldig, veldig flinke. Vi får lov til å prøve og feile og blir trygge av dem. De motiverer oss, samtidig som de også utfordrer oss til å lære noe nytt hele tiden. Nei, de er toppen av kransekaka, smiler Grøtte.

Det er ord som høgskolelærer Andreas Solbakken setter pris på. Han er fornøyd med hvordan prosjektet har gått og resultatet de nå ruller ut. Solbakken er ikke i tvil om viktigheten av at studentene får praktisk trening og tilbakemeldinger på arbeidet – før de skal ut i arbeidslivet.

– Det er studentene som står for arbeidet og hele prosessen, vi underviser i forkant også veileder vi underveis. Hovedfokuset vårt er at studentene skal få mye praktisk erfaring og øving i både énkamera og flerkameraproduksjon.

Fikk ikke nok

Etter at innspillingen av underholdningsserien var over, var det ei uke til studentene skulle ha hjemmeeksamen i Flerkameraproduksjon. I stedet for å hvile på laurbærene, kastet halve klassen seg rundt og laget en ny flerkameraproduksjon.

– Det var mange som fant en ekstra gnist under arbeidet med Battle of the Classes og jobbet på kvelder og i helger. Derfor hadde vi lyst til å lage noe mer når vi først var så godt i gang, forteller Grøtte.

Det ble til ei 12-timers livesending av Volda E-sport sin konkurranse Winter Games 21, med overføringa av spilling, studio med programleder og reaksjoner fra aktørene. 

Volda E-sport Winter Games
Her sitter Regine Skogmo Grøtte og har full kontroll på livesendinga fra Volda E-sports Winter Games. Foto: Andreas Solbakken

– Det har vært et kjempegøy semester. Jeg har hørt at det neste også skal være moro, så jeg gleder meg bare til å lære enda mer, sier Grøtte.


 

Del på