Mangfoldig bransjetreff hos medieproduksjon

Tekst: Karl August Swanstrøm , Foto: Mari Lome

- Oppdatert

Bachelorutdanningen i medieproduksjon er ett av flere studier på Høgskulen i Volda som har en variert kombinasjon av praktisk og teoretisk tilnærming. Med fokus på arbeidslivsrelevans, samarbeider studiet med prosjektet Praksis oppdrag og entreprenørskap (POE), for å forberede studentene på livet etter endte studier. Denne uken kom en entusiastisk gjeng tv-produsenter på besøk.

12 produksjonsselskaper, de fleste fra Oslo, men også fra Bergen og nærmiljøet på Sunnmøre, var innom. Målet var å gi en bred presentasjon av bransjen, sikre rekruttering og opprette kontakt mellom bransje, studenter og fagmiljøet. Med andre ord, en vinn-vinn situasjon.

–  Det er viktig å huske på at mediebransjen er veldig sammensatt. Vi ønsker med denne dagen å vise mangfoldet i yrkesmulighetene, både når det gjelder sjanger og størrelse på selskapene, sier Irene Hillestad, studieprogramleder for medieproduksjon.

Rundt 80 studenter var tilstede da gjestene fikk presentere sine produksjonsselskaper. Dette ble gjort gjennom showreels som virkelig viste mangfoldet i bransjen. Dokumentarfilm, reality, studioproduksjoner, reklamefilm, drama, Youtube, shiny-floor show, content marketing, outdoor production, oppdrag, bistands- og næringsproduksjoner. Et hav av muligheter for studentene som uteksamineres til våren! 

– Det er veldig fint at alle studentene våre får møtt en del av det arbeidslivet de skal ut i. Arbeidslivsrelevans er viktig, sier Hillestad og fortsetter:

– Å knytte studiehverdagen tettere opp til arbeidslivet er viktig uansett fag, men spesielt her hvor det er stort behov for arbeidskraft.

Erlend Hernø Røeggen presenterer Nordisk Banijay som blant annet produserer Ex on the beach.

De store selskapene i Oslo forteller om en bransje som er sterkt sesongavhengig med det absolutt høyeste trykket fra august til oktober. De anbefaler at praksisperiodene legges til denne perioden når sysselsettingen mangedobles, og spesielt innenfor tv-produksjon.

Presentasjon
Martine Hansen og Maren Aas Nakken fra Splay One.

– Det er veldig fint å kunne møte bransjekolleger her hjemme i Volda, slik at jeg ikke alltid må reise for å delta i nettverk, forteller Jacob Stærk i Stærk Film som holder til i Ørsta. 

– Som lokal produsent er det en klar fordel å kunne ha høgskulen så tett på. Det gir meg mulighet til å knytte kontakt med mange nye talenter, sier Jacob.

Etter presentasjonen fikk tredjeklassestudentene vise gjestene hva de holder på med. Studentene laget en løype i mediebygget hvor de viste produksjonslokalene og hvordan de jobber med dokumentarer og oppdragsproduksjoner. De viste filmer fra Outdoor media, og de viste hvordan de jobbet med konseptutvikling, flerkameraarbeid og fotoarbeid. Et viktig element gjennom dagen er også å kunne uformelt mingle og ha mulighet til å knytte kontakter.

Header, POE-møte
Det var helt fullt i redaksjonslokalene under produksjonsselskapene sin presentasjon.

- Det er alltid inspirerende å møte unge, engasjerte studenter som brenner for faget. Jeg gleder meg til å møte denne gjengen i arbeidslivet. Ut fra hva jeg kan se er mediebransjen i gode hender, også i framtiden, sier Martine Hansen produksjonssjef i Splay.

Studenter på medieproduksjon
Disse tredjeklassingene synes det var helt supert at bransjen tok seg tid il å komme til Volda for å se hva studentene her holder på med. Fra venstre Mads Bjørge Ankarstrand, Hans Kristian Øvrum, Patrick Refsnes Valdø, Marica Hass, Isabell Skau Pettersson og Sondre Bergmann.

I mediebyggets kronjuvel, kontrollrommet, var det flere studenter som sa seg godt fornøyd med dagen. De gledet seg til få snakke enda mer med gjestene før dagen var over. De var enige om at det var fint å se showreels og få et større bilde på hva de ulike selskapene egentlig holder på med.

– Det er viktig å få møte de ansikt til ansikt. Det hjelper når man skal ut og søke praksisplasser. Det er jo helt supert at de kommer hit for å besøke oss, kommer det fra studentene som straks skal skaffe seg praksisplasser for neste semester.

Del på