Student-TV lanserer boybandgruppe

Tekst: Karl August Swanstrøm

- Oppdatert

Gjennom høsten samlet en gjeng i Student-TV seg og bestemte at de ville lage musikkvideo. Som barn av tidlig 2000-tall så de en falmet Boyband-sjanger og stilte spørsmålet om hvor den er i dag, og om det fremdeles har potensiale.

Ulrik Edh Hasselgård er frontfiguren – «leaderen» i bandet, som blir backet av «Bad boy» Sander Krangsås Dahle, «Shy boy» Vemund Hansen Rognstad og «Jon», eller rettere sagt Martin Sæta. Gruppa gjenoppliver gamle trender som trange singlets, midtskill med gelé, hullete jeans og koreograferte bevegelser. Men i Voldas bygdemiljø opplever de seg utstøtt og sett ned på, og man kan undre seg om de høye ambisjonene om å bli stjerner og leve det glade kjendisliv stopper opp med debuten.

 

Toucher et litt vanskelig tema med humor

Det er en litt trist historie, sier Vemund - han med de mørke «shadesa».

– Den starter dårlig og ender dårlig. Vi opptrer på Rokken hvor det bare kommer fem-seks stykker og man får forståelse for at dette ikke er liv laga. Deretter beveger vi oss opp på bensinstasjonen og skal ha oss noe mat, men uten inntekter har vi ikke råd til stort. Og når vi kommer til nachspielet får vi bare stygge blikk og blir forklart hvor u-trendy vi er, og det som ender med at vi regelrett blir kastet ut.

– Det må være trist å faktisk ha det sånn, sier Ulrik med en reflekterende ettertanke.

– Men humoren er der, poengterer Eivin Løkstad, som sammen med Ulrik og Mathias Sandstøl har klippet sammen det hele.

– Man må kunne le av det, sier han og ymter at det skal være rom for de som ikke har all verden med suksess også.

– Vi vil ikke at folk skal gråte over dette her, det ville i hvert fall være trist! samstemmer de.

Karakterene ble til underveis

Det er Ulrik som har skrevet låta, og de fikk god hjelp av Erlend Odnes Kløvning til å produsere beaten. På spørsmål om hvem de har hentet inspirasjon fra når det gjelder karakterene, svarer gjengen at karakterene ble født gjennom teksten.

– Det er kun Ulrik som kan synge av oss, mens vi tre andre overhodet ikke kan det. Her blir vi godt hjulpet av autotune, sier Vemund, med et ettertrykk på at det kanskje ikke er helt ulikt hvordan det foregår i den mer seriøse delen av bransjen.

«Jon» som karakter ble født kun fordi det rimet på et annet ord, avslører Ulrik, før han legger til at karakterene i boybandet skal være ulike mennesker med ulike kjennetegn – akkurat slik som i et hvilket som helst annet boyband.

 

Boybandet A3s skapere
Vemund Hansen Rognstad, Ulrik Edh Hasselgård og Eivind Løkstad har jobbet intensivt i høst med å få musikkvideoen på plass. Foto: HVO | Karl August Swanstrøm

Lærerikt prosjekt

Bandet syns at prosjektet har vært morsomt å jobbe med, og at de fikk masse erfaringer å ta med seg videre.

– Jeg syns sanginnspillingen var helt grusom, og jeg måtte ut av komfortsonen min flere ganger, sier Vemund, og man får en større forståelse for hvorfor karakteren fikk «Shy boy»-stemplet. Eivind syns det har vært gøy på settet, og mener at gutta har vært flinke foran kameraet slik at det å stå bak og filme har vært givende.

– Men til tider var det veldig tungt arbeid med å være produksjonsleder, skaffe folk, planlegge shots, og på et tidspunkt var det bare jeg som satt med alt alene, sier han, og legger til grunn en super sluttinnsats fra en samlet gjeng som gjorde at de kom i mål.

Større forståelse for hva en produksjon innebærer

Det å stå for en produksjon var mye mer omfattende enn hva enkelte i gjengen hadde regnet med.

– Hadde jeg vært utenforstående og sett dette hadde jeg tenkt at det der kunne jeg gjort på én dag, sier Ulrik, og mener han har fått mer respekt for arbeidet som faktisk skal til for å få et godt sluttresultat.

– Vi hadde problemer med at det regnet store deler av høsten og det gjorde det umulig for oss å gjennomføre utendørstakningene med omsorg for det tekniske utstyret vi brukte, sier Eivind. Da solen tittet frem og det var opphold kastet de det de hadde i hendene og løp ut for å filme.

– Det er utrolig mye å ta hensyn til, oppsummerer han.

 

A3 på Rokken
Fra v. bak: Sander Krangsås Dahle, Vemund Hansen Rognstad, Martin Sæta. Foran: Ulrik Edh Hasselgård

Heldige med pandemien

En ting de var glade for å slippe å ta hensyn til var den pågående pandemien med alt det innebærer seg av restriksjoner.

– Landet åpnet opp i slutten av september og timingen var sånn sett god ved at vi fikk filmet alt av utendørsscener på den tiden, og kun Rokken-scenene ble spilt inn da det fortsatt var restriksjoner, sier Vemund.

Student-TV er et ressurssenter

Eivind er veldig klar på at han ikke hadde vært en del av prosjektet hadde det ikke vært for organiseringen rundt Student-TV. STV er organisert som en demokratisk studentorganisasjon der et valgt styre er med på å organisere møter og få ting til å gå rundt. Ulrik er på sin side glad for at de får så frivillige tøyler i hvordan de ønsker å utforme prosjekter.

– Det er en super møteplass hvor du får tilgang på mennesker med ulik kompetanse der alle ønsker å gjennomføre ting. Et verdifullt ressurssenter, rett og slett, sier han. Ellers legger de til at organiseringen foregår i seriøse former med en daglig leder og en ansvarlig redaktør som har ansvaret for alt som blir publisert.

– Vi har en rekke etiske hensyn å ta, som ‘Vær varsom-plakaten’, i tillegg til at alt vi gjør må skje på frivillig basis. Vi får midler fra Høgskulen og vi kan for eksempel ikke ta oss betalt for oppdragene. Da må vi også holde oss unna sponsorer som ønsker å fronte en kommersiell verdi i det vi driver med, sier de.

Oppfordrer flere studenter til å delta

Gutta er enige om at det kanskje ligger et inntrykk om at Student-TV kun er for de som studerer medieproduksjon og journalistikk, men at det er et inkluderende miljø som setter pris på alle former for kreativt utløp.

– Vi vil ha med folk fra alle linjer og ønsker å gjøre noe med det at majoriteten er fra mediefagene. Det hadde vært kult å få med flere fra drama- og musikk-linjene for eksempel, sier de.

– Vi vet jo at dramastudentene har jobbet med produksjoner her tidligere og vi vet jo at de har masse å bidra med, sier Ulrik, og legger til at Student TV skal være et springbrett for å kunne gjøre det man vil.

– Et godt utgangspunkt i en portefølje man ønsker å bygge opp, sier han.

Når ser vi mer av gruppa?

På spørsmål om når vi kan forvente oss å høre fra gruppa igjen virker det ikke som at de helt har bestemt seg for veien videre.

– Vi har ikke pratet så mye om det, sier Ulrik før han tenker seg om, – Det var jo egentlig denne musikkvideoen vi lagde for å teste ut ulike ting, og vi utelukker ikke at det kommer flere musikkvideoer - sånn på tull bare, men dette har jo vist seg å ta ekstremt lang tid, og det spørs hva vi får tid til. Men vi kan jo avsløre at vi nå snakker sammen om et prosjekt som er noe helt annet igjen, sier Ulrik før han avslutter:

– Om ikke boybandet vårt dør, så kan vi med glede se at 90-tallsheltene Backstreet Boys og N*Sync har slått seg sammen til BackSync, så sjangeren og nostalgien forsvinner ikke helt.

 

Bemerkning: I en tidligere utgave av denne artikkelen ble det skrevet at navnet til gruppa var A3. Dette er ikke navnet til bandet, men navnet til produksjonsgruppen.

Del på