Semesters

HELV3900 Masteroppgåve helseleiing

Course code: 
HELV3900
Duration: 
2 semesters
Credits (ECTS): 
45
Level of study: 
Master
Teaching semester: 
2026 Spring
2026 Autumn
Assessment semester: 
2026 Autumn
Language of instruction: 
Norwegian
Required prerequisite knowledge

Opptak til master i helseledelse. Studenten må ha bestått samtlige obligatoriske emner som inngår i masterprogrammet før levering av masteroppgaven. 

Krever opptak til studieprogram:
Helseledelse (MHLED)

Course content

(Faglig innhold)

Masteroppgaven skal være et selvstendig vitenskapelig arbeid som blir gjennomført under veiledning. Studenten velger selv et tema for oppgaven, som er knyttet til ledelse i helse- og/eller velferdstjenestene. Oppgaven skal være på rundt 30 000 ord (+/-10%). Det anbefales at oppgaven følger mal for skriftlige masteroppgaver ved NTNU.

Emnet går over to semestre. Studieinnsats i første semester (vår) er beregnet på deltid, mens siste semester (høst) er beregnet som et fulltidsstudium. Veileder oppnevnes på bakgrunn av prosjektskissens innretting og utfra hensynet til lik fordeling av studenter mellom NTNU, Høgskulen i Volda og Høgskolen i Molde. Veiledning er en vesentlig komponent i arbeidet med masteroppgaven og er en nødvendig kontroll ved innsamling og behandling av data. Veiledning er derfor obligatorisk. Studenten kan få inntil 45 timer veiledning, for- og etterarbeid for veileder inkludert. Som hovedregel kan ikke studenten få veiledning de siste tre ukene før innlevering av oppgaven. Studenter som velger å samarbeide med en annen medstudent om masteroppgaven (samskriving), kan samlet få inntil 50 timer veiledning.

Masteroppgaver skrevet på norsk skal ha et kort sammendrag og tittel på engelsk. Oppgaver skrevet på engelsk skal ha et kort sammendrag på norsk. Karaktertype: Bokstavkarakterer.

HELA3900, HELM3900 eller HELV3900 er siste eksamen til mastergraden i helseledelse. Studentene melder seg til eksamen på Studentweb og i tillegg til instituttet på eget skjema. Oppgaven leveres i Inspera (og gjennomgår plagiatkontroll). Oppgaven skal leveres innen 1. desember i høstsemesteret, som er siste semester i studentens utdanningsplan.

Learning outcome

I samsvar med det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket har studenten følgjande læringsutbytte etter fullført emne:

Learning outcome knowledge
  • gjør rede for ulike vitenskapelige metoder og kilder innen relevant fagområde
  • viser bred kunnskap innenfor temaet for masteroppgaven
Learning outcome skills
  • formulerer en presis vitenskapelig problemstilling
  • vurderer valg av studiedesign og forskningsmetode som er best egnet for å besvare problemstillingen
  • bearbeider og analyserer data
  • identifiserer og diskuterer forskningsetiske problemstillinger, både i forbindelse med forskning generelt og i egen oppgave spesielt
  • framstiller og formidler resultatene i vitenskapelig form med godt språk og presise formuleringer
Learning outcome qualification
  • gjennomføre et selvstendig, avgrenset forskningsprosjekt under veiledning
Working and learning activities

Undervisningsform: Veiledning individuelt eller med medstudent ved samskriving av oppgaven. Ett oppstartseminar og to seminarer der studentene kan legge frem arbeidet med masteroppgaven.

Assessment requirements
  • Alle eksamener som utgjør Mastergraden i helseledelse må være fullførte og bestått før innlevering av masteroppgaven.
  • Obligatorisk bruk av veiledning må være godkjent. 

Mer om vurdering

Masteroppgaven bedømmes ut fra det skriftlige arbeidet og en muntlig eksamen. Muntlig eksamen innebærer at studenten presenterer sin masteroppgave i en muntlig presentasjon på 20 minutter. Presentasjonen er åpen for alle. Deretter gjennomføres en muntlig eksaminering hvor masterstudenten og sensorene er til stede. Denne varer inntil 1 time.

Sensorene setter en foreløpig karakter på masteroppgaven i forkant av muntlig eksamen. Etter muntlig eksamen kan den foreløpige karakteren forbli den samme, eller justeres én karakter opp eller ned. Hvis to studenter skriver sammen, er den muntlige høringen og karakteren individuell. Studenten(e) gjøres kun kjent med endelig karakter. Hvis karakteren på det skriftlige arbeidet vurderes til F (ikke bestått) avholdes ikke muntlig eksamen. Ved karakteren F (ikke bestått) kan en ny eller omarbeidet oppgave leveres til sensur èn gang til. I samråd mellom emneansvarlig, veileder og student settes ny innleveringsfrist, inntil seks måneder frem i tid.

Studenter som har fått bestått karakter på masteroppgaven, har ikke anledning til å få vurdert en ny oppgave innenfor det samme studieprogrammet. 

 

Evaluation system
Maximum number of students: 
10
Person in charge: 
Alf Roger Djupvik
VurderingsformGrupperingVarighetKarakterskalaAndelKommentarHjelpemidlerOmfang
Master's thesis
Individual
2 Semesters
A-F, A is the best grade and E is the lowest passing grade
Masteroppgaver skrevet på norsk skal ha et kort sammendrag på engelsk. Oppgaver skrevet på engelsk skal ha et kort sammendrag på norsk.
Oppgaven skal leveres innen 1. desember i høstsemesteret, det semesteret som er avtalt som siste semester i studentens utdanningsplan.
Sensorene setter en foreløpig karakter på masteroppgaven i forkant av muntlig eksamen.
Masteroppgaven bedømmes ut fra det skriftlige arbeidet og en muntlig eksamen.
Masteroppgaven forventes å ha et omfang på omlag 30 000 ord (+/- 10%).
Adjusting oral examination
Individual
1,5 Hours
A-F, A is the best grade and E is the lowest passing grade
100
Muntlig eksamen kan benyttes til å justere karakteren på det skriftlige arbeidet med inntil én karakter opp eller ned.
Hvis karakteren på det skriftlige arbeidet vurderes til F (ikke bestått) avholdes det ikke muntlig eksamen.
Muntlig eksamen innebærer at studenten presenterer sin masteroppgave i en muntlig presentasjon på inntil 20 minutter. Presentasjonen er åpen for alle. Deretter gjennomføres en muntlig eksaminering hvor masterstudenten og sensorene er tilstede. Denne varer i omkring 1 time.
Approval signature: 
Randi Bergem 01.03.2023