Skuespiller Yngvild Grotmol besøker MID og Drama og teater

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

 913577fb849d368f597feac06aa72b340923ec48
Studentene skal snart i gang med å filme sine egne eksamensfilmer, og manus, storyboards og produksjonsplaner er allerede på plass. Yngvild hjelper studentene med den siste finpussen.

Selv om Yngvild jobber mest med film og TV er hun ikke ukjent med scenen. Hun har blant annet hatt rollen som Lady Arbuthnott i musikkspillet på Sunndal Kulturfestival siden 2011. På TV-fronten er hun nettopp ferdig med innspillingen av TV-serien Øyevitne av Jarl Emsell Larsen, hvor hun spiller hovedrollen.

Emneansvarlig Dag Roland er svært fornøyd med å få fagfolk som Yngvild Grotmol til Volda for å undervise.
─  Vi er svært opptatt av å holde tette bånd til bransjen og for mange av våre studenter er dette begynnelsen på å etablere et eget nettverk. Dette er gull verdt, sier han.

Yngvild har selv studert drama i Norge, London og New York og synes det er veldig spennende selv å få undervise i skuespillkunsten.
─  Å få jobbe med studenter på denne måten er både inspirerende og lærerikt, og skjerper også bevisstheten rundt eget håndverk, sier hun.

Emnet DR115 From Script to Screen går i vårsemesteret og andreårs studenter fra Media IKT og Design (MID), Drama og teater og Erasmus-programmet samarbeider om å lage kortfilm, fra idé til ferdig film.


Tekst: Dag Svein Roland 

Del på