Programmet for International Research Seminar er klart
Professor i pedagogisk teori og politikk ved Universitetet i Luxembourg Gert Biesta og folkemusiker Unni Løvlid er blant foredragsholderne på seminaret 18.-21.juni.
GERT BIESTA
Biesta skal holde foredraget “No education without hesitation: On educational relations and their limits.”
Biesta var tidligere professor i pedagogikk ved University of Stirling i Skottland. Han er gjesteprofessor for utdanning og demokratisk medborgerskap i Mälardalen University i Sverige, har mottatt æresdoktorer fra Uppsala Universitet (2004) og Örebro Universitet (2007), og ble tildelt en Francqui International professorat ved Francqui Foundation i Belgia i 2010. Biesta er sjefsredaktør av tidsskriftet Studies in Philosophy and Education, og skriver om teori og filosofi for utdanning, metodikken i utdanningsforskning, og om utdanningspolitikk. Han forsker på emner som livslang læring, statsborgerskap, demokratisk utdanning, pensum, og yrkesutdanning. Noen av hans siste utgivelser er: Beyond Learning: Democratic Education for a Human Future (2006); Good Education in an Age of Measurement: Ethics, Politics, Democracy (2010); Making sense of education: Fifteen contemporary educational theorists in their own words. (ed. 2012); The Beautiful Risk of Education (2013).
UNNI LØVLID
Det passer bra at lokalet for Unni Løvlids foredrag er Aasentunet, en god møteplass for språk, musikk og norsk folkekultur. Løvlid rangerer blant de mest respekterte norske folkemusikere i dag. Hennes omfattende musikalske virksomhet omfatter konserter og turneer i Norge og i utlandet, og undervisningsengasjementer ved Norges Musikkhøgskole og Ole Bull Akademiet. Unni har mottatt en rekke priser for sine bidrag til folkemusikk, og hun ble i 2006 kåret til "Årets folkemusiker" i Norge. Sammen med sin opplæring ved Norges Musikkhøgskole, har hun fått mye inspirasjon og kunnskap fra hennes mor Oline Løvlid og området der hun vokste opp rundt Hornindal på Vestlandet. Hennes dype røtter i tradisjonell norsk musikk gjør henne svært vellykket og troverdig som en innovatør. I tillegg til sin karriere som soloartist, er Unni kjent for ulike samarbeid i samtidsmusikk, og i tverrkulturell samarbeid internasjonalt, noe som har resultert i mange konsert- og CD-prosjekter. Hun er medlem av gruppene Fjøgl og Rusk, og har spilt inn to album med sistnevnte. Innspillinger under eget navn inkluderer Så ro liten tull (sammen med boken, 1999), Vita (2005) og Lux (2013), som var lansert i april til stor akklamasjon.
Andre foredragshaldarar er Gunther Kress, Helen Julia Minors, Wolfgang Schmid og Victoria Johnson.
Sjå fullt program: GRS_Program.docx