Videreutdanning i Barnekorledelse

Tekst: Webmaster Volda

- Oppdatert

Dette er det eneste tilbudet i landet som fins på dette fagområdet. Du har som dirigent mulighet til å få faglig påfyll som ikke bare gir økt faglig ferdighet, men også formell yrkesmessig kompetanseheving. Korlederutdanning med vekt på barnekor har lenge vært etterlyst av både studenter og korledere innenfor kirkelig arbeid og i kulturarbeid generelt.

Studiet blir lagt opp som deltidsstudium over tre semester med samling fire helger og to hele uker. Samlingene legges til ulike steder i landet der vi har barnekor i aksjon. Det vil være en blanding av teoretisk og praktisk undervisning, og det vil legges opp til noe veiledet praksis for den enkelte student. Eget barnekor er i utgangspunktet en forutsetning. Studiet skal omfatte et bredt repertoar men en hovedvekt vil være innenfor den klassiske kirkemusikktradisjonen.
 

Fagområder:

• Barnekorledelse
• Barnekorpedagogikk 6-15 år
• Barns vokalanatomi og stemmefysiologi
• Dåpsopplæring og kor i gudstjenesten
 

Målgruppe:

a) kirkemusikere med godkjent kirkemusikkutdanning, tilsvarende kantor
b) kirkemusikkstudenter som er tatt opp ved en av høgskolene
c) musikkstudenter under utdanning ved høgskolene, særlig sangere og pianister
d) korsangere og korledere med høy grad av realkompetanse eller med noe høyere
musikkutdanning
 

Lærere:

Det arbeides med det beste av lærerkrefter innen barnekormetodikk fra Norge og Norden. I tillegg lærerkrefter fra Høgskulen i Volda.
 

Kompetanse:

30 studiepoeng på høyskole-/universitetsnivå. Studiet kan brukes som en del av en grad, men det vil være en individuell vurdering hvor mange studiepoeng det vil gi avhengig av hva slags fag man har fra før. Her kan det være fagområder som krysser hverandre og som dermed ikke gir ”doble” poeng.
 

Permisjon:

Det anbefales å søke permisjon i de fire helgene, fredag til søndag, de to undervisningsukene samt noe tid til fordypning og oppgaveskriving. (Se studieplanen pkt 2.3.) Behovet for permisjon fra evnt jobb må den enkelte student ta stilling til selv.
 

Studiestart:

Januar 2010
 

Eksamen:

Juni 2011
 

Samlinger:

Vår 2010: en uke og en helg
Høst 2010: en uke og en helg
Vår 2011: to helger
 

Økonomi:

Egenandel: studieavgift til Ung kirkesang kr 18 000. Dette vil fordeles utover i studiet. I tillegg semesteravgift og reise og opphold til samlingene. Det oppfordres til å søke støtte hos arbeidsgiver. Fellesrådene har potter for etter- og
videreutdanning.
Studiet er innrapportert til Statens Lånekasse, dvs at det er mulig å søke studielån.
Kor i Ung Kirkesang kan gi frifond-prosjektstøtte for å sponse dirigentens videreutdanning.
 

Søknadsfrist: 1. september 2009


NB: Studiet settes i gang under forutsetning av nok studenter.



For mer info, ta kontakt med opplæringskonsulent Ingvild Øverby Vist, 24 14 11 40, ingvild@sang.no


 

Del på