Mastergrad
Helseledelse
Dette studiet gir deg perspektiver, kunnskaper og verktøy som er nødvendige for å fylle ulike lederroller. Du får økt forståelse for endringspresset som ledere i helse- og sosialtjenestene står overfor, blant annet gjennom sterkere krav til myndiggjøring av brukere/pasienter og ansatte, innovasjon, pasientsikkerhet, og en ledelse som er bærekraftig.
- Start:
- Haust
- Omfang:
- Deltid Nettstudium Samlingar
- Studiepoeng:
- 120,0
- Varigheit:
- 6 semester (3 år)
- Studietype:
- Mastergrad
- Søk frå:
- 01.02.2025 - 15.04.2025
Master i helseledelse er en fellesgrad som tilbys i samarbeid mellom NTNU, Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda. Studiet er samlings- og nettbasert, og er spesielt tilrettelagt for yrkesaktive.
Helse- og sosialtjenestene står ovenfor et endringspress, og det stilles sterkere krav til blant annet samhandling og kontekstforståelse, bærekraftig ledelse, myndiggjøring av brukere, pasienter og ansatte, innovasjon og pasientsikkerhet. Utdanningen skal gi deg forståelse for de store utfordringene som tjenestene står i, og vil møte i fremtiden.
Master i helseledelse egner seg for deg som ønsker å:
- bli leder, eller utvikle egen lederkompetanse
- lede fagutvikling og innovasjon, og ta initiativ til praksisnær forskningsaktivitet i egen virksomhet
- forstå sammenhenger mellom organisatoriske forhold og egen lederrolle
- bidra aktivt til samarbeid på tvers av fag og organisasjoner
- aktivt gå inn i lederrollen, med særlig vekt på ledelse av endringsprosesser
Du søker om opptak via NTNUs Søknadsweb. Har du utenlandsk opptaksgrunnlag må du søke innen 1. mars.
Les mer om studiet her (NTNU)
Innblikk i studiekvardagen
Søkertallene til mastergraden i helseledelse er skyhøye, og nylig møtte helseledere opp i rikt monn under Inspirasjonsseminaret ved Høgskulen i Volda. Hvorfor det?Vis mer
Opptakskrav
Master i helseledelse er et tilbud til deg som har fullført en treårig helse- eller sosialfaglig utdanning. Du kan også søke hvis du har en annen bachelorgrad med minimum 80 studiepoeng i samfunnsvitenskapelige fag.
For å være kvalifisert, må du ha en gjennomsnittskarakter på C eller bedre. En gjennomsnittskarakter på C er imidlertid ingen garanti for opptak. Dersom det er flere kvalifiserte søkere enn antall studieplasser, vil de kvalifiserte søkerne bli rangert etter de gjeldende rangeringsreglene.