Semesters

JOU202 Journalistisk publisering og jus

Course code: 
JOU202
Duration: 
1 semester
Credits (ECTS): 
10
Level of study: 
Specialization level (bachelor’s degree level)
Teaching semester: 
2018 Spring
Assessment semester: 
2018 Spring
Language of instruction: 
Norwegian
Curriculum: 

Pensum JOU202:
(under arbeid.)

Brurås, S. (2017): Kompendium i Tekstreklame/innhaldsmarknadsføring. Foreliggger ved semesterstart

Øy, Nils E. (2013). Medierett for journalister. Oslo: Cappelen Damm Akademisk. Del 4 (s.299 – s.435)

Bjerke, Kjos Fonn og Sørmo Strømme (red.)  (2016): Økonomijournalistikk. Del 2: Metoder (s. 166-298)  Fagbokforlaget.

Theo Jordahl: Opphavsrett.

Jon Wessel Aas (2013): Jus og sosiale medier. Kommuneforlaget,  108 s

Visuell kommunikasjon Kompendium:

Hamilton, P. (2004) The Standard Bearer, Henri Cartier Bresson 1908-2004

Wright, T, Visual Impact, Culture an Meaning of Imge (p. 65-119)

Kobre, K. Photojournalism,. Ethics (p. 352-389)

Required prerequisite courses
JOU100 Introduction to News Production Techniques
JOU101 Journalism 1
JOU102 Journalism 2
Course content

Emnet er vidareføring av JOU102 og gir innføring i publiseringsrett, tekstreklame/innhaldsmarknadsføring, sjanger og visuell kommunikasjon.

Learning outcome

I samsvar med det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket har studenten følgjande læringsutbytte etter fullført emne:

Learning outcome knowledge

- god kunnskap om reglar for journalistisk publisering.
- god kunnskap om visuelle element sin plass i journalistikk.
- god kunnskap om bruk av sosiale medier i journalistikk.

 

Learning outcome skills

- kan problematisere vanskelege etiske, juridiske utfordringar i journalistisk publisering.
- kan analysere økonomiske problemstillingar.

Learning outcome qualification

- er i stand til å reflektere rundt sin rolle som journalist.

Working and learning activities

- Emnet strekkjer seg over eitt semester og består av forelesingar. I undervisinga vert et lagt vekt på journalistisk teori og analyse.

Assessment requirements

Ingen

 

Evaluation system

Sensur vert gjennomført i samsvar med Forskrift om opptak, studium og eksamen ved Høgskulen i Volda, § 5-11 (http://lovdata.no/forskrift/2014-12-04-1697/%C2%A75-11)

Evaluation

Emnet vert evaluert i samsvar med HVO sitt kvalitetssikringssystem. (http://www.hivolda.no/hivolda/om-hogskulen/kvalitetsarbeid)

Minimum number of students: 
20
Maximum number of students: 
80
Person in charge: 
Hans Martin Dypvik
Used in other programs
VurderingsformGrupperingVarighetKarakterskalaAndelKommentarHjelpemidlerOmfang
Home exam
Individual
6 Hours
A-F, A is the best grade and E is the lowest passing grade
-
.
-