Praksis som kan gi jobb

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Svært innholdsrikt og arbeidserfaring som er gull verdt – slik er tilbakemeldingene fra PR, kommunikasjon og media-studentene som straks er ferdig med praksisperioden sin. For enkelte betyr det også fast jobb rett etter praksisen.

I to måneder har sisteårsstudentene på Bachelor i PR, kommunikasjon og media hatt ekstern praksis hos en arbeidsgiver et eller annet sted i landet vårt. Praksisen er med på å avslutte studiet deres, forberede dem på arbeidslivet og kanskje knytte noen kontakter som kan være viktige for å få seg jobb.

Spennvidden er stor i hvor studentene har vært og fått prøvd ut det de gjennom nesten tre år har lært ved Høgskulen i Volda. Noen har testet ut kunnskapen sin og tatt til seg ny i produksjonsselskaper og kommunikasjonsbyrå, andre i ulike organisasjoner, offentlige etater og Norges beste fotballag i 2020.

Les mer om PR, kommunikasjon og media her. (Pssst! Husk søknadsfrist 15. april)

Rett ut i jobb

For Live Hansen har praksisperioden vært gull verdt. Hun setter stor pris på muligheten hun har fått mot slutten av studiet, som gjør mulighetene for å være aktuell for en stilling hos praksisplassen større.

Slik skulle det definitivt vise seg å være for Live, som har hatt praksis hos Helsedirektoratet i Tønsberg. Etter at praksisen er over, skal hun begynne å jobbe i full jobb med kommunikasjonsoppgaver hos Helsedirektoratet.

Som for andre praksisstudenter har koronaepidemien satt et lite preg på praksisperioden. For Live på en litt spesiell måte, som har jobbet med å formidle koronainformasjon til det norske folk med Helsedirektoratet som avsender. 

– Jeg har vært med på å utforme mange korona-kampanjer, og jobbet mye med sosiale medier, forteller Hansen.

Hun har laget innhold til både Facebook og Instagram og sørget for å få dette ut på en god måte.

– Jeg har også lært mye om videoproduksjon, laget innhold til nettsider og svart på henvendelser på e-post og telefon.

Fikk jobbe med hobbyen

For fotballinteresserte Jonas Karlsen var det som et skudd i krysset og få praksisplass hos fjorårets suverene vinner av eliteserien i fotball for menn – Bodø/Glimt.

– Jeg har fått bruk for mye av det jeg har lært og øvd på på skolen i Volda. I tillegg har jeg lært en hel del nytt. For eksempel det å lage en video, med redigering og alt som skal til, mestrer jeg mye bedre nå, forteller Jonas.

Jonas Karlsen
Jonas Karlsen på Bodø/Glimts stadion, Aspmyra, hvor han hadde praksis.

Å lage tekst, video og bilder til Bodø/Glimt kanaler i sosiale medier og deres nettside har vært hans hovedarbeidsoppgave. Nok å gjøre når alle flater skal oppdateres med interessant og fengende innhold til et engasjert og nysgjerrig fortballpublikum jevnlig.

Foruten om dette har østfoldingen også fått jobbe opp mot sponsorer og partnere av klubben. 

– Jeg har fått vært med på å planlegge fremtidige kampanjer og PR-stunt som Bodø/Glimt vil få i stand sammen med partnerne sine.

Med i store filmprosjekt

Lofoten og filmprosjekt – det høres ut som et eventyr for en som er glad i å lage film og PR – og slik har det vært Philip André Halvorsen. Han har hatt praksis hos Lofoten Film Collective – det ledende filmproduksjonsselskapet i Lofoten.

– Jeg har jobbet med mange forskjellig programvarer og teknisk utbedring av utstyr. Jeg har også bidratt med administrasjon av dokumentarfilmprosjekter og fått innsikt i prosesser og metoder i filmproduksjon, sier Halvorsen, som er filminteressert og blant annet hadde mye erfaring med dronefilming før han dro til Lofoten.

I løpet av praksisperioden har Halvorsen fått vært med på å utvikle en dokumentarfilm og jobbet med et stort dronefilmprosjekt til filmsatsinga «This is Lofoten». Han har også fått seg en flytur ytterst i havgapet til øya Røst og vært med på filming for NRK der.

Del på