Frist for å melde seg på internasjonal kunstkonferanse

Tekst: Karl August Swanstrøm

- Oppdatert

Seanse – Senter for kunstproduksjon, som er lokalisert på Høgskulen i Volda, arrangerer i samarbeid med ITAC, Kulturtanken og Norsk Kulturskoleråd den sjette internasjonale "Teaching Artist"-konferansen – ITAC 6 fra 1. til 3. september i Oslo. Frist for påmelding 5. mai

Har hatt over 740 kunstnere på kunstneropphold

Seanse er et senter for kunstproduksjon som er lokalisert på Høgskulen i Volda. I 2004 fikk Høgskulen i Volda en forespørsel fra Møre og Romsdal fylkeskommune om å hjelpe til med rettledning og kompetanse inn mot kunstproduksjoner som skulle ut i skolene, og i den forbindelse ble Seanse til.

Med økonomisk støtte fra fylket, samt fasiliteter og rom m.m. fra Høgskulen i Volda har Seanse til nå tatt imot over 740 kunstnere og 350 produksjoner på kunstneropphold.

Seanse har langs dette vokst til å bli et respektabelt senter som setter dagsordenen inn mot å arrangere seminarer, konferanser, kunstverksteder og kunstnertreff i både innland og utland. Seanse er i tillegg støttet av Kulturdepartementet ved Norsk Kulturråd og Kunnskapsdepartementet.

Kunstkonferanse i Oslo

Nå er Seanse – Senter for kunstproduksjon og ITAC – International Teaching Artist Collaborative i samarbeid med Kulturtanken og Norsk Kulturskoleråd i gang med å arrangere The Sixth International Teaching Conference – ITAC6 fra 1. til 3. september i Oslo. Der skal det utforskes i tematikken "Art as a catalyst for Change" som skal se på skjæringspunktet mellom å undervise og bruke kunst innen utdanning, helse, miljø og samfunn i nyere tid.

ITAC-konferansene er en internasjonal samlingsplass for kunstnere som jobber i lokalsamfunn, skole, helse, miljø m.m. for å bruke sin praksis til å skape positiv sosial endring.

I 2012 initierte Seanse den første konferansen (ITAC1) som gjennom 10 år har resultert i fem konferanser på fem ulike kontinenter, en helårig organisasjon (ITAC), samt nye samarbeider på tvers av land. 

Alt for å gi "Teaching Artists", som er kjent under forskjellige titler som kunstnerlærere, felleskapskunstnere, deltakende kunstnere, sosialt engasjerte kunstnere, kunstpedagoger m.m., rom for internasjonal nettverking, faglig utvikling, avgjørende kunnskap inn mot sitt felt, partnerskapsbygging, kunnskapsutvikling og mye mer. 

Programmet utarbeidet etter forslag fra over 40 land

I tre stappfulle dager vil det være praktiske verksteder, foredragsholdere, rundebordsamtaler, diskusjoner, felles kunstprosjekter og samskapninger. Alt ledet av ulike Teaching Artist-kollegaer fra hele verden.

Det har blitt mottatt forslag til programmet fra alle kontinenter (40+ land) og man vil kunne tilby det mest innovative og spennende som er å oppdrive på internasjonalt nivå. Det nylig opprettede ITAC-hubs vil også stå på hovedscenen og gi oss innblikk og eksempel på kunstpraksis i deres region.

Utøvere fra alle erfaringsnivåer, bakgrunn og kunstformer er ønsket velkommen. 

Kraften til samlingen kommer fra mangfoldet og samarbeidet i kunstsektoren. For å reflektere samfunnet og sektoren, vil alle sesjoner være deltakende og interaktive. ITAC6 har som mål å gi "Teaching Artist" nye perspektiver, kunnskap og samlæringsmuligheter inn i deres eget arbeid. 

Bli med å utforske mulighetene i hva kunsten kan gjøre og bli inspirert.

Frist for påmelding 5. mai!

Mer informasjon om påmelding finner du på

https://www.itac6.org

Tags

Del på