Ny master i helseledelse høsten 2020

NTNU i Ålesund, Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda tilbyr en felles mastergrad i helseledelse fra neste høst.

Ny master i helseledelse

Fra venstre dosent Arne Orvik (NTNU), professor Jan Inge Sørbø (HVO), førsteamanuensis Ralf Kirchhoff (NTNU) og dekan Heidi Haavardsen (HiMolde).dosent Arne Orvik (NTNU), professor Jan Inge Sørbø (HVO), førsteamanuensis Ralf Kirchhoff (NTNU) og dekan Heidi Haavardsen (HiMolde).

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Del på:

NTNU i Ålesund, Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda tilbyr en felles mastergrad i helseledelse fra neste høst.

Dette er klart etter at styrene ved de tre lærestedene nå har vedtatt oppstart av et felles masterprogram i helseledelse (120 sp) høsten 2020 i Ålesund. Master i helseledelse vil tilbys som et samlingsbasert deltidsstudium som går over 3,5 år. Masterprogrammet vil tilbys som en fellesgrad i et samarbeid mellom NTNU, HiMolde og HVO.

Det nye masterprogrammet har sitt utspring fra et mangeårig samarbeid om Ledelse i helse- og sosialtjenesten (LIHS), en videreutdanning på 30 studiepoeng, som ble etablert i 2003. Samarbeidet om LIHS-utdanningen har lagt grunnlaget for etableringen av en felles mastergrad. Studenter som har gjennomført LIHS tidligere kan nå søke innpass av videreutdanningen i masterprogrammet i helseledelse.

Økte krav til lederkompetanse i helse- og sosialtjenestene

Helse- og sosialtjenesten er preget av stadige krav om reformer, endring, omorganisering, innovasjon og effektivisering. Master i helseledelse skal kvalifisere kandidater til å gå inn i slike ledelsesutfordringer på en offensiv og løsningsorientert måte.

Om master i helseledelse

Masterstudiet skal gjøre kandidatene kvalifisert til å gjennomføre og lede fagutvikling og innovasjon, samt å initiere praksisnær forskningsaktivitet i egen virksomhet. Studiet skal gi perspektiver, kunnskaper og verktøy som er nødvendig for å fylle ulike lederroller. Dette innebærer at studiet både skal bidra til utvidet forståelse for rammefaktorer på organisasjonsnivå, og økt innsikt i personlige lederkvalifikasjoner. Studiet skal også skape økt forståelse for det endringspresset som ledere i helse- og sosialtjenesten står overfor, eksempelvis gjennom sterkere krav til tverrprofesjonell samhandling og kontekstforståelse, myndiggjøring av brukere/pasienter/ansatte, innovasjon og pasientsikkerhet.

Søknadsfrist, opptakskrav og antall studieplasser

Søknadsfristen er 15.04.2020, og antall studieplasser er 30. Man søker via NTNU sine hjemmesider. Opptakskravet er relevant bachelorgrad med karaktersnitt C eller bedre. Bachelorgrad i helse og/eller sosialfag er relevant. Andre bachelorgrader må ha minst 80 studiepoeng i samfunnsvitenskapelige fag.

Kontaktinformasjon

Mer informasjon om Master i helseledelse får du ved å kontakte lærestedene:

NTNU, Institutt for helsevitenskap i Ålesund, studieprogramleder Ralf Kirchhoff, 70 16 14 78/93 03 79 91, rk@ntnu.no
Høgskolen i Molde, Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap, professor Turid Aarseth, Turid.Aarseth@hiMolde.no
Høgskulen i Volda, Avdeling for samfunnsfag og historie, førsteamanuensis Alf Roger Djupvik, alfroger@hivolda.no

Administrativ kontaktperson
NTNU, Institutt for helsevitenskap i Ålesund, Gunnhild N Furnes, kontorsjef , 70 16 12 04, gunnhild.furnes@ntnu.no

Studieprogramledelsen for master i helseledelse blir lagt til Institutt for helsevitenskap i Ålesund, Fakultet for medisin og helsevitenskap (NTNU), i samarbeid med Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap og Avdeling for helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde, og Avdeling for samfunnsfag og historie ved Høgskulen i Volda.

Del på: