Se liste over studieplaner som starter:

Bachelor i medieproduksjon

Studieprogram: 
Bachelor i medieproduksjon
Studienivå: 
Bachelor (grunnivå)
Studiepoeng: 
180
Studielengd: 
6 semester
Kull: 
2017
Studieplassar: 
25
Studietype: 
Bachelorgradsstudium
Organisering
Heiltid
Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Om studiet

På Bachelor i media, IKT og design - Medieproduksjon arbeider du for å skape innhold på dagens og morgendagens plattformer. I første studieår bygges en viktig flermedial plattform med foto, videoproduksjon og visuell kommunikasjon sammen med grunnleggende teori.

Fra andre studieår har studieprogrammet i medie­produksjon en hovedvekt på videoproduksjon. Du jobber innenfor flere sjangre, med fokus både på teknikk, dramaturgi og innholdsproduksjon mot ulike plattformer. Gjennom forskjellige emner jobber du i varierte prosjekter innen kortfilm, live-produksjon, corporate productions, destinasjonsbranding og nye uttrykksformer mot nett.

Du skal også jobbe med teoretiske problemstillinger knyttet til hvordan en medieprodusent kan bruke flere mediekanaler og plattformer. I tillegg får du også muligheten til å gjennomføre anvendt forskningsprosjekter ved bruk av cutting-edge teknologi (f.eks virtuell og augmented reality i mobiler, lokasjonsbaserte tjenester) rettet mot innovasjon i medieproduksjon.

Karriere og arbeid

Denne studieretningen kvalifiserer til ulike yrker i mediebransjen, og kan danne grunnlag for en karriere som medieprodusent innenfor oppdragsfilm, foto og event­produksjon. Bachelor i Media, IKT og design kvalifiserer for videre studier på mastergradsnivå, blant annet Master i Media Practices.

Besøk bloggen vår på filmlabs.no der du kan lese om hverdagen vår.

Som del av studiet inngår både praksisopphold, større prosjektarbeid og produksjoner for ulike oppdragsgivere, og du vil jobbe både individuelt og i team. Du kan også tilbringe et semester i utlandet.

Læringsutbytte

Læringsutbyttet må sees i sammeheng med innhold og arbeidsmåter i emnene. I tråd med det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket har studenten følgende læringsutbytte etter fullført studieprogram:

Kunnskapar

Kandidaten i media, IKT og design - Medieproduksjon:

  • har kunnskap om tradisjonelle og nyere digitale formidlings- og kommunikasjonsformer, produksjonsmåter, verktøy og utviklingsmetoder knyttet til enkeltmedium og på tvers av medieelementene tekst, lyd og bilde
  • har kunnskap om sentrale teorier og modeller for dramaturgi og fortellerteknikk
  • har kunnskap om organisering, produksjonsprosesser og gjennomføring av ulike medieproduksjoner
  • har kunnskap om sentrale medie- og kommunikasjonsteknologiske tema, teorier og problemstillinger
  • har kunnskap om utvalgte retninger innen vitenskapsteori og metode
  • har kunnskap om innhold i media og de sentrale redskapene medievitenskapen har utviklet for å studere innhold
Ferdigheiter

Kandidaten i media, IKT og design - Medieproduksjon:

  • kan bruke relevante produksjonsmetoder, arbeids- og uttrykksformer både knyttet til tradisjonelle medium, nyere medium og medieuttrykk som inneholder elementer fra flere fagområder og medium
  • kan nyttiggjøre seg kunnskap om medie- og kommunikasjonsteknologi på praktiske og teoretiske problemstillinger, grunngi valgene sine og analysere relevante uttrykk
  • beherske nye produksjonsformer og teknikker til planlegging og gjennomføring av medieproduksjoner mot eksisterende og nye plattformer
  • kan fungere som kompetansemegler i tverr- og flerfaglige prosjekt- og produksjonsarbeid
  • kan reflektere over egen faglig utvikling og gjøre seg nytte av veiledning i arbeid med teoretiske og praktiske oppgaver
Generell kompetanse

Kandidaten i media, IKT og design - Medieproduksjon:

  • kan organisere medieproduksjoner i ulike situasjoner
  • kan identifisere og forklare medieproduksjonsroller, ansvar og ferdigheter som kreves for ulike sjangere
  • kan anvende utstyr for medieproduksjon selvstendig og effektivt
  • har innsikt i relevante faglige og yrkesetiske problemstillinger
  • kan planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekt alene og som deltaker i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer
  • kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger gjennom relevante uttrykksformer
  • kan utveksle synspunkt og erfaringer med andre og slik medvirke til utvikling av god praksis
Organisering og arbeidsmåtar

Studiet er organisert med forelesninger, workshops og praktisk arbeid individuelt og i grupper.  Det går fram av emneplanene om det er obligatorisk frammøte til undervisningen. Les om obligatorisk frammøte i gjeldende Forskrift om opptak, studium og eksamen ved Høgskulen i Volda. 

Bachelor i medieproduksjon
Navn: 
Bachelor i medieproduksjon
Krav til utstyr eller ferdigheiter

For økt kvalitet og kontinuitet i studiet krever vi at studentene stiller med egen bærbar PC som er kapabel til mediearbeid, samt minnekort (SD) til bruk i kamera/lydutstyr. Høgskulen har i tillegg en godt utstyrt maskinpark tilgjengelig for studentene til spesialformål. Studentarbeid som blir produsert og dokumentert i løpet av studiet vil kunne bli brukt som eksempel ved senere kurs, eller i skolen sin informasjon om egne aktiviteter.

Praksis

I studiet inngår intern og ekstern prosjekt- og produksjonspraksis. Nærmere retningslinjer for praksis hvert studieår blir gitt ved semesterstart.

Internasjonalisering

Studiet er lagt opp slik at studentene kan gjennomføre 4. semester ved et universitet i utlandet.

Dette semester består av et obligatorisk og et valgfritt emne. Om en velger utveksling må en i utvekslingsoppholdet velge et emne som tilsvarer det obligatoriske emnet.

Studieprogrammet tar også i mot studenter fra utlandet i noen av emnene, og vi får besøk av gjesteforelesere fra utlandet. I noen emner og enkeltforelesingar kan undervisningen derfor være på engelsk.

Kostnader

Studenter på Media, IKT og Design - Medieproduksjon må disponere egen bærbar PC og headset med mikrofon og eksternt lagringsmedium.

I tillegg må studentene abonnere på Adobe Creative Suite, noe som med studentrabatt gir en kostnad på 150-200,- per mnd.

I kombinasjon med egen bærbar laptop får studenten med dette kontinuerlig oppdaterte produksjonsverktøy inn i sin personlige arbeidsflyt.

Studenten må påregne noen kostnader til materiell, samt transport og overnatting i forbindelse med ekskursjoner.

Mer informasjon om dette blir gitt der dette er aktuelt i den enkelte emneplan.

Evaluering og kvalitetssikring

Emnet bli evaluert i samsvar med HVO sitt kvalitetssikringssystem. (http://www.hivolda.no/hivolda/om-hogskulen/kvalitetsarbeid)

Ansvarleg
Dag Svein Roland, dagr@hivolda.no, 700 75 270