Semesters
- 2025 Spring
- 2024 Spring
- 2023 Spring
- 2022 Spring
- 2021 Spring
- 2020 Spring
- 2019 Spring
- 2018 Spring
- 2017 Spring
- 2015 Autumn
MEV121 Medievitskap 1 - Medium, ytringsfridom og offentlegheit
Ingen.
Emnet gir grunnleggende kunnskaper om medier, ytringsfrihet og offentlighet, både i et historisk og i et samtidsaktuelt perspektiv. Idealer om det åpne samfunn og medienes rolle i demokratiet vektlegges spesielt. Emnet er tverrfaglig og bygger bro mellom samfunnsvitenskapelige og humanistiske fagtradisjoner.
I samsvar med det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket studenten følgjande læringsutbytte etter fullført emne:
Studenten:
- har grunnleggende kunnskaper om utviklingen av medier, ytringsfrihet og offentlighet i Norge
- har oppdaterte og forskningsbaserte kunnskaper om dagens medier og tilstanden for ytringsfriheten og offentligheten idag, sett på bakgrunn av et mediehistorisk perspektiv
Studenten:
- kan utvikle evnen til å foreta kunnskapsbaserte drøftinger og analyser av medienes betydning
- kan utvikle ferdigheiter i akademisk oppgåveskriving
Studenten:
- kan være i stand til å løse nye oppgaver basert på kunnskaper og ferdigheter
- har grunnleggande forståing av medias utvikling og kunne reflektere rundt eigen profesjonsrolle
Emnet er basert på førelesingar, sjølvstudium, ei (1) obligatorisk øvingsoppgåve der målet er å trene på akademisk oppgåveskriving.
Arbeidskrav:
- ei skriftleg oppgåve
Arbeidskravet er obligatorisk og må vere godkjent for å kunne gå opp til eksamen.
Følgjande informasjon blir tilgjengeleggjort skriftleg i Høgskulens læringsplattform Canvas ved oppstart av emnet:
- organisering
- omfang
- frist
Sensur blir gjennomført i samsvar med Forskrift om studium og eksamen ved Høgskulen i Volda.
- Journalism - bachelor
- PR, Communication and Media - bachelor
Vurderingsform | Gruppering | Varighet | Karakterskala | Andel | Kommentar | Hjelpemidler | Omfang |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Written Exam | Individual | 6 Hours | A-F, A is the best grade and E is the lowest passing grade |