Mediemaster høster ros og priser

Tekst: Per Straume

- Oppdatert

Master in Media Practices ved Høgskulen i Volda har eksamensproduksjoner som vinner internasjonale priser og studentene selv skryter av det brede mediefagmiljøet der de lærer av hverandre.

Det unike med Master in Media Practices er alle de ulike profesjonene som møtes. Folk med ulike bakgrunner fra medieverdenen møtes i et internasjonalt miljø.

I Volda møtes journalister, kommunikatører, animatører, fotografer, dokumentarfilmskapere og designere for å ta mastergraden.

Uante muligheter

Nettopp det er det tydelig at studentene setter pris på og er noe tyske Daniel Struwe vil skrive under på.

– Det jeg synes er bra med denne masteren er at den gir oss muligheten til å møte folk fra ulike medieretninger og at vi kan dele våre opplevelser og erfaringer. Det gir oss muligheten til å ikke bare lære fra lærerne våre, men også fra hverandre. 

I masteroppgaven sin lagde Struwe et dokumentarfoto-prosjekt i et miljøperspektiv.

– Det jeg virkelig liker er at oppgavene våre nesten ikke er begrenset i det hele tatt. Jeg var for eksempel i Saint Martin i Karibia for å gjennomføre et prosjekt om konsekvensene av global oppvarming.
 


Over her kan du se en film om Struwe og Master in Media Practices. Filmen er en del av Jonas Közles masterprosjekt, der han laga en filmserie om ulike folk som er tilknyttet Høgskulen i Volda.

Gjesteforelesere 

Undervisninga blir gitt av fagfolk med ulik mediebakgrunn. For å få spisset og den ferskeste kunnskapen fra bransjen, kommer også dyktige fagfolk som jobber i bransjen til Volda som gjesteforelesere.

– Den profesjonelle tilbakemeldinga vi fikk fra lærerne var til stor hjelp, og vi har også muligheten til å få finansiell støtte til masterprosjekt, forteller Struwe.

Vist fram på 30 festivaler

Store deler av det siste året av masteren går med til masteroppgaven. Da kan en lage en praktisk del som for eksempel en film, fotoserie eller nettside og i tillegg skrive en teoretisk del. Eller en kan velge å lage en ren skriftlig masteroppgave.  

Flere av eksamensproduksjonene fra studenter ved Master in Media Practices har høstet priser og utmerkelser nasjonalt og internasjonalt. Margrethe Danielsens animasjonsfilm er en av disse. I filmen som i oktober 2020 var vist på over 30 ulike festivaler verden over, møter vi tre par som opplever separasjon. Danielsen har brukt leirefigurer for å skildre dette på en god måte.

Danielsen fikk hederlig omtale under den internasjonale animasjonsfestivalen i Zagreb og under Fredrikstad Animation Festival vant hun prisen for beste nordisk-baltiske studentfilm.

Under kan du se traileren til Pearl Diver:


Blitt en bedre fotograf

Indiske Kishore Gajendra dokumenterte arbeidsforholdene til de ansatte ved store fabrikker i hjemlandet India som produserer klær til europeiske merkevarer.

Han lyktes godt med prosjektet sitt og har fått mye ros for det gode og viktige arbeidet.

– Jeg har fått et glimt av den kompliserte dokumentaren sin verden og innvirkninga den kan ha på samfunnet. Jeg fikk også utforske kameraet mitt til det fulle og bli en bedre fotograf, forteller Gajendra.

Under her kan du se noen av Gajendras bilder:

– Det perfekte stedet

Et annet eksempel på en masterproduksjon som har truffet mange er Maria Otterleis over halvtime lange dokumentarfilm om Norske Redningshunder. Hun følger de spesialtrente hundene og førerne deres som skal finne savnede mennesker i norsk natur. 

Se Otterleis film under her:


Otterlei har fulgt hunder i naturen på Sunnmøre, et område også den tyske studenten Daniel Struwe har forelsket seg i. Han er glad for at Volda ble hans valg når han skulle ta en mastergrad.

– Høgskulen i Volda tilbyr en vakker campus med et nytt mediebygg, moderne utstyr, støttende studiemiljø og et supert internasjonalt miljø. Volda er det perfekte stedet om du vil innfri drømmene dine og bli inspirert av den vakre naturen. 

Del på