Semesters

IKF105 Ernæring og fysisk aktivitet

Course code: 
IKF105
Duration: 
1 semester
Credits (ECTS): 
15
Level of study: 
Foundation level (bachelor’s degree level)
Teaching semester: 
2022 Spring
Assessment semester: 
2022 Spring
Language of instruction: 
Norwegian
Required prerequisite knowledge

Ingen. 

Course content

Fysisk aktivitet og ernæring er sentralt i både idrett, daglegliv og i arbeid for å fremje folkehelse. Ved fullføring av emnet skal studenten kunne rettleie innan kosthald og ernæring i forhold til fysisk aktivitet, idrettsprestasjon, helse og vekt, samt trivsel knytt til mat. Studentane skal gjennom emnet tileigne seg teoretisk og praktisk kunnskap. Emnet gir ei grunnleggande innføring i kosthald og praktisk rettleiing av personar med ulike mål.

Dette er eit obligatorisk emne i bahelor idrett og kroppsøving. Emnet kan også takast som eit frittståande studium. 

Innhald

  • Funksjon, omsetnad, behov og utnytting av næringsstoff
  • Nasjonale anbefalingar for inntak av dei ulike næringsstoffa og kosttilskot
  • Kosthaldsinformasjon
  • Idrettsernæring

 

Learning outcome

I samsvar med det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket har studenten følgjande læringsutbytte etter fullført emne:

Learning outcome knowledge

Studenten skal kunne

  • gjere greie for og vurdere matvarer sitt innhald av næringsstoff
  • gjere greie for bakgrunn og innhald i dei nasjonale kostanbefalingane
  • gjere greie for kosthald/næring og væskeinntak knytt til fysisk aktivitet og trening
  • kunne planlegge og vurdere kosthald knytt til fysisk aktivitet og trening i ulike grupper av befolkninga
Learning outcome skills

Studenten kan

  • registrere, berekne og vurdere næringsinnhaldet i ulike måltid
  • sette opp kosthaldsplan og gi praktisk rettleiing for personar med ulike mål og føresetnader
Learning outcome qualification

Studenten:

  • kan sjølvstendig analysere, vurdere og planlegge kosthald for ulike individ knytt til fysisk aktivitet, idrettsprestasjon og god helse.

 

Working and learning activities

Canvas er læringsplattforma. Emnet er eit nettstudium. Emnet har både teoretisk og praktisk tilnærming til fagområda. Det blir gitt innspelt undervisning til kvar modul i Canvas. Studiet er organisert i tre modular, med eitt individuelt arbeidskrav knytt til kvar modul. Modulane må vere godkjende før ein kan gå vidare til neste modul.  

Modul 1: Grunnleggande ernæringslære

Modul 2: Helse og ernæring

Modul 3: Idrett og ernæring

Assessment requirements

Arbeidskrav: 

Følgjande arbeidskrav skal gjennomførast:

  • Modul 1: Fleirsvarsoppgåve i Canvas
  • Modul 2: Lage individuelt eit 5 min. fagleg innlegg knytt til tema i pensum. innlegget skal filmast og leverast i Canvas.
  • Modul 3: Studenten skal levere ei skriftleg oppgåve i Canvas med tema knytt til pensum (omlag 1500 ord).  

 

Maximum number of students: 
100
Person in charge: 
Magnhild Håskjold
Martine Villemo Øksenvåg Ingebrigtsen
Used in other programs
VurderingsformGrupperingVarighetKarakterskalaAndelKommentarHjelpemidlerOmfang
Home exam
Individual
24 Hours
A-F, A is the best grade and E is the lowest passing grade
100
Alle
2500 ord
Approval signature: 
Unni Hagen