Semesters

JOA101 Journalistisk arbeidsteknikk for avis.

Course code: 
JOA101
Duration: 
2 semesters
Credits (ECTS): 
5
Level of study: 
Specialization level (bachelor’s degree level)
Course name in Norwegian Nynorsk: 
Journalistisk arbeidsteknikk for avis.
Teaching semester: 
2015 Autumn
2016 Spring
Course name in Norwegian Bokmål: 
Journalistisk arbeidsteknikk for avis og nett
Assessment semester: 
2015 Autumn
2016 Spring
Language of instruction: 
Norwegian
Required prerequisite knowledge

Opptak etter søknad blant studentar som tek bachelorutdanning i journalistikk.

Course content

Studentane får ei praktisk innføring i bruk av kamera, bildebehandling og elektronisk oppsett av avissider. Studentane får ei teoretisk innføring i emna Titlar og Vinkling, Lay-out og Nettjournalistikk. Studentane skal levere praktiske oppgåveløysingar i foto og gjennomføre praktiske øvingar i avisproduksjon. Studentane skal også følgje den obligatoriske innføringa i arbeidsteknikk for nettjournalistar før første praksisperiode.

Learning outcome

Standardtekst

Learning outcome knowledge

Studentane skal

• ha oversikt over og innsikt i dei ulike sider ved avisproduksjon og publisering på nett.

• ha kjennskap til avismediet og nettmediet sine eigenartar.

Learning outcome skills

Studentane skal

• kunne bruke relevante teknikkar og utstyr i journalistisk formidling.

• kunne produsere ei enkel avis frå A til Å

Learning outcome qualification

-

Working and learning activities

Emnet blir gjennomført i løpet av eit semester og er ein kombinasjon av teori og praksis med førelesingar og praktiske oppgåver enkeltvis og i grupper. Studentane skal gjennomføre journalistiske øvingar med tekst og bilder og vurdere sine eigne arbeid.Studentarbeid som blir produsert i løpet av kurset vil kunne bli brukt som døme ved seinare kurs, eller i skulen sin informasjon om eigne aktivitetar.

Assessment requirements

Det er obligatorisk deltaking i undervising og produksjon.
Alle arbeidskrav skal være levert til dei fristar som er gjevne. 
Arbeidskrava må vere godkjende før kandidaten får gå opp til eksamen.

Evaluation

Emnet vert evaluert i samsvar med HVO sitt kvalitetssikringssystem.

Minimum number of students: 
10
Maximum number of students: 
25
Used in other programs
VurderingsformGrupperingVarighetKarakterskalaAndelKommentarHjelpemidlerOmfang
Oral examination
Individual
Pass / fail